LEDARSKAPSKURS FÖR ST-LÄKARE VÅREN 2020

Kursen riktar sig till ST-läkare, färdiga specialister, överläkare, distriktsläkare och andra yrkesgrupper inom sjukvården som vill förkovra sig som ledare.
Detaljerad information om kursen finns längs ned på denna sida, LIPUS nr. 20190146.

I den nya studieplanen för ST-läkare täcker vi de delmål som bl.a. avser ledarskap, sjukvårdens organisation, lagar och andra föreskrifter, handledning, pedagogik, etik samt bemötande av medarbetare, patienter och deras närstående (a1, a2, a6 och b1). I den äldre studieplanen täcker vi samtliga delmål som avser de icke-medicinska delmålen (13, 15, 16, 17 och 18) förutom delmål 14 som i huvudsak uppnås på kliniken. Om det känns hjälpsamt och godkänns av den enskilde deltagaren, upprättar vi gärna kontakt med dennes handledare för synpunkter på ST-läkarens positiva förmågor och vad som kan behöva utvecklas.

Vi har satt en övre gräns på 12 deltagare för att kunna erbjuda en hög nivå av personlig handledning i de övningar som följer på varje teoriavsnitt. Samtliga deltagare får ett antal mini-kompendier med teori för instudering och svarsuppgifter innan kursstart. Det gör att vi kan hålla kortfattade teoripresentationer och lägga mer tid på träning i olika kritiska situationer. Och tid för reflektion i grupp och enskilt.

Vi har lämnat in kursupplägget till LIPUS (Läkarnas Institut för Professionell Utveckling av Sjukvården) för granskning och godkännande av denna kurs. Fullständig kursbeskrivning kommer efter godkännande att finnas på www.lipus.se.

Det är möjligt att lämna in en prel. kursanmälan redan nu. Om kursvillkoren för deltagande är uppfyllda garanteras en plats på kursen. Obs, när maximallt antal deltagare är uppnått upprättas en reservlista.

Datum: 25-29 maj 2020

Kurslängd: 5 dagar (en vecka).

Lärare och ansvarig kursledare: Tommy Kvarnlöf, leg psykolog, handledare och föreläsare.

Lärare: Paula Wallmon, överläkare, kirurg, ST-handledare, Region Örebro Län.

Plats: Abundi Psykolog AB, Talja Högklint utanför Flen i Sörmland.

Kostnad: 20.000 kr + moms per deltagare vilket innefattar kurs, lunch samt omfattande dokumentation. Kostnaden faktureras efter att skriftlig kursanmälan inkommit och godkänts.

Boende: Denna 1-veckorskurs är ett externat vilket möjliggör för deltagare att fritt välja boende. Vi har några få rum för övernattning på kursgården för de som så önskar. Det är ett nära och enkelt boende i naturskön kulturmiljö för 500 kr/natt/enkelrum och 350 kr/natt/dubbelrum. Toalett i anslutning till rummen och dusch i intilliggande hus (endast ett fåtal rum där "först till kvarn" gäller).

Vi kan rekommendera några närliggande hotell och värdshus.

Deltagarantal: Begränsat till 12 deltagare.

Villkor: Krav på goda färdigheter i svenska språket (SFI-C). 100% närvaro under samtliga fem heldagar samt aktivt engagemang i såväl teoretiska som praktiska och självständiga avsnitt.

Anmälan till: Abundi Psykolog AB, Talja Högklint, 642 91 Flen, eller tommy@samtal.se

Sista anmälningsdag för kurs våren 2020 är 4 april 2020.

Info: 070-380 76 91, 0157-10800, tommy@samtal.se

Kursen är nu granskad och godkänd av LIPUS. Kursinformation på Lipus

Abundi Psykolog AB
Talja Högklint 1-2
64291 Flen

Telefon: 070-3807691
Mobil: 0157-10800
E-post: tommy@samtal.seHemsida & Design av  Webbyrå  Intendit